Duvar Kâğıdı Ne Zaman Bulundu?

 


Son yıllarda sıklıkla tercih edilen Duvar Kâğıdı aslında çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Kökenleri oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Duvar kâğıdı benzeri süslemeler ve kaplamalar, antik çağlarda bile kullanılmıştır. Ancak duvar kâğıdının modern anlamda kullanımı ve üretimi, daha yakın bir tarihe, 16. yüzyıla dayanmaktadır.

Duvar kâğıdı, Çin'de Tang Hanedanlığı döneminde (MS 618-907) ortaya çıktığına inanılan ilk kaynaklarda bahsedilmektedir. İlk başlarda el yapımı olarak üretilen kâğıtlar, doğal motifler, manzaralar ve desenlerle süslenmiştir. Bu kâğıtlar, zenginlik ve lüks sembolü olarak kabul edilmiş ve çoğunlukla zenginlerin kullanımı için üretilmiştir. Duvar kâğıdının Batı dünyasına yayılması ise 16. yüzyılda gerçekleşmiştir.

Duvar Kâğıdı Modeli Nasıl Seçilir?

18. ve 19. yüzyıllarda, duvar kâğıdı tasarımları ve üretimi hızla ilerlemiş ve oldukça geniş kitleler tarafından tercih edilen bir dekorasyon malzemesi haline gelmiştir. Modern duvar kâğıdı üretimi ise Endüstri Devrimi ile birlikte yükselişe geçmiştir.

 Eğer sizler de yaşam alanlarınız için boya yerine Duvar Kâğıdı Modelleri araştırması yapmak istiyorsanız, önceliğiniz kişisel zevkleriniz ve iç mekânda yer alan mobilyaların uyum süreci olmalıdır. Binlerce farklı model ve desende üretilen bu dekorasyon aracı özellikle de mekâna ferah ve şık bir hava katmak için tercih edilir. Kullanılan duvar kâğıtları aynı zamanda iç mekânın büyük ya da küçüklüğü üzerinde de etki etmektedir.

Yorumlar