Adana şalgam sipariş
sayfaları, özellikle de şalgam severler için büyük bir merak konusudur. Çünkü
kalitesiz bir şekilde üretilen şalgam suları, çok çabuk bozuluyor ve insan
sağlığı için ciddi anlamda tehlike oluşturuyor. Bu yüzden şalgam suyu siparişi
verirken öncelikli olarak sipariş vereceğiniz markayı çok iyi bir şekilde
tahlil etmeniz gerekiyor.
Şalgam suyunda koruyucu maddelerin bulunmaması, şalgam
suyunun içine gıda boyasının katılmaması ve şalgam suyunun taze sebzelerden
üretilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hem şalgam suyunuz çok çabuk bozulur
hem de boş yere para vermiş olursunuz. Şalgam suyunun doğal yollarla fermente
edilmesi de şalgam suyu üretiminde oldukça önemlidir.
Adana Şalgamcı
Adana şalgamcı firmaları, Adana’nın
ya da Tarsus’un birçok yerinde bulunmaktadır. Çünkü şalgam suyunun tescili
Çukurova bölgesinde ait olup patenti de bu coğrafyadadır. Şalgamın mayalanması
için doğal fermentesini bulgur unu ya da bulgur kepeği kullanılır. Su ve tuz da
kullanılarak üretilen şalgam suyunun içinde, havuç ve şalgam turpu katılır. Bol
su ile yıkanan bu sebzelere yeteri miktarda yıkanmış tuz atılır ve daha sonra
mayalanma yöntemiyle ağzı kapalı bir bidon ya da cam kavanoz içerisinde serin
ve kuru bir yerde 15 gün boyunca muhafaza edilir. Bu işlemden sonra içime hazır
hale gelen şalgam suları, özellikle de fırın ve et yemeklerinin yanında
afiyetle tüketilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder