Veteriner Hekim Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

 


Veterinerlik hayvan sağlığının korunması ve olası hayvanlardan gelebilecek salgınlara karşı dikkatli olmayı gerektiren bir meslektir. Günümüzde favori meslekler arasında bulunan bu mesleği yapmak isteyen pek çok gencin bulunduğunu söyleyebiliriz. Herkes veteriner olmak istese de eğitim için alınması gereken puan yüksek olduğu için maalesef herkesin de bu mesleği yapamadığını söyleyebiliriz.

Veteriner olabilmek için Veterinerlik Fakültelerinin herhangi birinden mezun olunması gerekiyor. Bu eğitimi veren üniversiteler ise 5 yıllık. Öğrenciler son yıllarında intörnlük eğitimi alarak yüksek lisans derecesiyle mezun olma hakkı kazanabilirler.

Veteriner maaşları ülke geneli için konuşacak olursak yüksektir. Ancak herkesin de veteriner olduktan sonra özel bir şirkette çalıştığını söylemek mümkün değildir. Genellikle tercih edilen yöntem kendi kliniğini açarak kendi hastalarına bakmaktır.

Veterinerlik havalı bir meslek ancak bir veterinerde olması gereken bazı özellikler vardır. Bu özellikleri sayacak olursak şöyle sıralayabiliriz:

Veteriner Hekimde Olması Gereken Özellikler

·        Veterinerlik mesleğinin en önemli girişi hayvanlara karşı tutkulu olmaktır. Hayvanlara karşı sevgisi ve ilgisi olmayan kişilerin bu mesleği yapabilecekleri aşikardır.

·        Veterinerlik cerrahi müdahale de gerektireceğinden dolayı cerrahi uygulamalar yapabilecek kabiliyete sahip olmak.

·        Hayvan sahipleri ile empati kurarak onların endişelerinin giderilmesini sağlamak.

·        Hayvanın durumu hakkında hayvan sahibini bilgilendirmek ve tedavi sürecinin ne şekilde olması gerektiği hakkında açıklama yapabilmek.  Sözlü iletişim ne kadar iyi olursa hayvan sahibi de kendini o kadar rahat hissedecektir.

·        Anlık gelişebilecek sorunlara karşı problem çözebilme yeteneğine sahip olmak.

Yorumlar