Modüler Su Deposu Avantajları

Su deposu yapımında modüler tercih edilmesinin birden fazla avantajı vardır. En önemli kullanım nedeni paslanmaz malzemeden üretilmiş olmasıdır. Parçalardan oluşuyor olmasından dolayı kurulumu oldukça pratiktir. Yalnızca bir vida ile istenilen yere kolayca monte edilebilir. Su deposu demonte edilmek istendiğinde rahatlıkla parçalanabilir ve sökülebilir.

Modüler su deposu içindeki bağlantı cıvataları da suya karşı dayanıklı olması için özel üretilmiştir. Bu nedenle paslanma yapmazlar. Su deposu boşaltılmak istendiğinde üst taraftaki tahliye vanasından deponun içinde su kolayca dökülebilir.

Su depoları su ihtiyacını giderebilmenin yanı sıra aynı zamanda ihtiyaca uygun olmak zorundadır. Örneğin depodaki suyun çok kullanılması halinde yetersiz kalmaması için deponun büyük olmasına ihtiyaç vardır. Depodaki suyun istenilen basınçta istenilen yere ulaştırılması da yine hidrofor sayesinde mümkün olacaktır. Özellikle büyükşehirlerde apartmanlarda görmeye alışık olduğumuz depolar bu sistemlerle çalışır ve bu sayede susuzluk sorunu yaşanmaz.

Faklı Su Deposu Modelleri

Apartmanlarda iki farklı su deposu kullanılır. Bunlardan birincisi yukarıda bahsetmiş olduğumuz içme suyu depolarıdır. Genelde bu depolar var olsa da çok kullanılmadığı için galvaniz malzemeyle yapılır ve suyun depolanması sağlanarak uzun süre boyunca bekletilir. İkinci depolama ise yangın deposudur. Olası bir yangına karşı hemen müdahale etmek amacıyla yapılmış olan bu depolar apartmanın büyüklüğüne göre planlanmıştır. Genelde bodrum katta bulunduğu için buradan su hidroforla alınarak olası bir yangın halinde kullanılmaya başlanır.


Yorumlar