Epoksi Zemin Kaplama Aşamaları

 


Epoksi zemin kaplama için öncelikle yapılması gereken zeminin uygulamaya hazır hale getirilmesidir. Uygulama için şu aşamalar gerçekleştirilir:

·        Zemin Silme ve Temizlik

Uygulamanın sağlıklı bir şekilde entegresi için zemin silimi ve pürüzsüz hale getirme çalışmaları, son derece mühimdir. Zemin silimi ve temizliğinin düzgün yapılması; uygulamadan alınan verimi olabildiğince arttırır. 

·        Astar Kat Uygulaması

Mala yardımı ile gerçekleştirilir. İçerisine silis kumu girilmesiyle zemine çekilen ve üzeri daha yaşken kumlama yapılarak tamamlanan bir uygulamadır. Astar kat sayesinde, aderans sağlamakta olan yapışma mukavemeti arttırılır. Epoksi zemin kaplamanın en önemli aşamalarından biridir. Epoksinin zeminden kolay çıkmaması için mutlaka gerekir.

·        Ara Kat Uygulaması

Ara kat içerisine kum girilerek zemine çelik mala aracılığıyla uygulanır. Astardan kalan boşluk doldurulur ve epoksi uygulamasına derinlik kazandırılır. Üzerine yapılacak olan son kat uygulama renginde olup mukavemeti arttırma konusunda önemli bir yarar sağlar.

·        Son Kat Uygulaması

Seçilen sisteme göre uygulanmakta olan son kat, çeşitli şekillerde düz veya pürüzlü olarak uygulanır. Uygulama gerçekleştirilirken çelik mala, kirpik ya da pos rulo, mercan rulo kullanılır.

Zemin Boyası Nedir?

Mevcut alanların tabanlarına uygulanmakta olan zemin boyası, estetik görünüme sahiptir ve dayanıklı bir korumayı beraberinde getirir. Epoksi boya antibakteriyel olup kimyasal ve darbelere karşı koruyucu bir katman oluşturur. Boya uygulamasının ana ham maddesi, epoksidir.

    

Yorumlar