Urfa Taşı

 


Doğal bir yapı elemanı olan Urfa taşı, estetik ve son derece fonksiyonel bir malzeme olarak değerlendirilir. Uzun ömürlü bir malzeme türüdür ve her türlü hava koşuluna dayanıklı bir yapısı vardır. Urfa taşının beyaz, benekli ve damarlı türleri mevcuttur. Hava koşullarına maruz kalması arttıkça Urfa taşı sertleşir; dayanıklılığı artar ve rengi gittikçe beyazlaşır.

Dış ve iç cephelerde kullanılan Urfa taşı, zemin ve duvarlarda ayırt etmeksizin tercih edilebilir. Modern ya da klasik her türden projede Urfa taşı rahatlıkla kullanılabilir. Urfa taşı, ısı izolasyonu sağlamasıyla bilinir. Nefes alıp veren bu doğal taş, kışın mekânları sıcak yazın da serin tutar. Urfa taşının yanmazlık boyutu oldukça yüksek ölçektedir. Sıcaklık olarak 1200 °C’ye kadar dayanmasının yanı sıra yangın durumunda zehirli gaz salınımı yapmayan bir malzemedir.

Urfa Taşı Nedir?

Urfa taşı, kolaylıkla işlenebilir bir yapıya sahiptir; bu nedenle inşaat sektöründe yaygın bir şekilde tercih edilir. Hem modern inşaat tekniklerine ayak uydurabilir hem de klasik yapımdaki inşaatlarda estetik bir görünüm sağlar.

Yapıştırma uygulamaları ve mekanik sistem için de oldukça uygun görülen bir malzeme türüdür. Remi binalar, oteller, lüks konutlar, alışveriş merkezleri ve yapı restorasyonu sırasında Urfa taşına sıklıkla müracaat edilir ve taştan azami şekilde yararlanılır. Böylelikle taştan, kullanım alanları bakımından geniş skalada bir hizmet alınmış olur.   

Yorumlar