Zeytinyağı ve kereviz birbirinden farklı tada sahip olsalar
da bir araya geldiklerinde ortaya lezzetli yemeklerin çıkması sağlanmış olur.
Bu makalemizde zeytinyağlı
kereviz yemeği tarifi yaparak hanımların bugün ne pişirsem sorununa
yardımcı olalım istedik. Ancak başlamadan şunu hemen belirtelim ki bu iki
besinin insan sağlığı üzerinde önemli ve tedavi edici özellikleri vardır.
Kereviz yemeğinin eşsiz bir tadı ve aroması vardır. Kışın yenilebilecek
yemekler listesinin en başında olan bu sağlıklı sebze yemeğinin yapılışı ise şu
şekildedir.
Kereviz Yemeği Tarifi
Bir tane küçük soğanı
ince ince doğruyorsunuz, 2 tane orta büyüklükteki havuzun kabuklarını soyduktan
sonra halka biçiminde kesiyorsunuz. 1 tane orta büyüklükte patates ve 2 tane
orta boy kerevizi soyup küp şeklinde doğruyorsunuz. Kerevizlerin bu süreçte
kararmamaları açısından limonlu suda bekletebilirsiniz.
Yapım aşamasına geçtiğinizde ise geniş bir kaba ihtiyacınız
olacak. Kabınızı hazırladıktan sonra içine yarım çay bardağı oranında zeytinyağı döküyorsunuz. Üzerine soğanları ekledikten sonra bir
dakika boyunca kavrulmasını bekleyin, sonrasında üzerine hazır olan havuçları
atın ve iki dakikalık süre daha kavurmaya devam edin. Son olarak küp şeklinde
olan patates ve kerevizleri karışımın üzerine dökerek 3–4 kez karıştırın
Bu aşamadan sonra iki tane taze sıkılmış portakal suyunu,
bir adet limonun suyunu, hazır olan
yemeğin üzerinde gezdirin. Sonrasında birazcık su ekleyip tuzunu ve 2 kaşık toz
şekeri ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Bu işlem sonrasında
yemeğiniz hazır olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder