Zonguldak’ta Gezebileceğimiz Yerler

 


 

Zonguldak haber burada gezilecek yerler ile ilgili küçük bir haber yapmıştır. işte o haber. 

Batı Karadeniz'de yer almakta olan Zonguldak maden ocakları sayesinden ün kazanmış şehrimizdir. Türkiye'nin en zengin maden ocaklarını içinde bulundurmasının yanı sıra gezilecek yerler de vardır. Bununla birlikte önemli ve köklü tarihe sahip olduğunu söylemeden geçmemeliyiz. Zonguldak içerisinde çok fazla kültür barındırmasından dolayı tarihi zenginlikleri oldukça fazladır. Bunun yanı sıra doğal güzellikleri görülmeye değecek bir şehirdir.

 

Mavi ve yeşilin muhteşem uyumunu göreceksiniz burada, plajlar, göller, mağaralar ve parklar Zonguldak şehrinde gezilecek yerler arasında geliyor. Zonguldağın asıl güzelliği ilkbahar ve yaz aylarıdır. Zonguldağı ziyaret etmek için en uygun dönem bu zamandır diyebiliriz. Birde Zonguldak’ta meşhur yemeklerinden de yemek gerekiyor tabii. Zonguldak’ın en meşhur yemeklerinden bazıları şunlardır; Ereğli pidesi, kabaklı börek, zılbıt, tirit ve doruktur. 

 

Zonguldak'ta Gezilebilecek En Popüler Yerler

 

Zonguldak habere göre gezilecek yerlerden en popüler olanlar müzelerdir. Örneğin Zonguldak Maden Müzesi şehrin üretimini en iyi yaptığı şeyin izlerini taşımakta olan harika bir yer. Karadeniz Ereğli Müzesi farklı bir isim ile Halil Paşa Konağı olarakta bilinmektedir. Bu konak eski bir kilisenin üzerine inşa edilmiştir. Burada gezilecek yerlerden bir diğeri ise Gazi Alemdar Gemi Müzesi gelmelidir. Birde Zonguldak’ta gezebileceğiniz bir diğer müze ise Arkeoloji Müzesidir. Aslında bize soracak olursanız Zonguldak sahil ve plajlarıyla ünlü bir yer olmalıdır. Gezebileceğiniz neredeyse sayısız plaj ve sahil vardır. Bunlardan bazıları şunlardır; Filyos Plajı, Kapuz Plajı, Değirmenağzı Plajı, Ilıksu Plajı, Göbü Plajı, Türkali Plajı ve Kozlu Sahilidir. 

Yorumlar