Kariyer Danışmanı

 


Popüler olan ya da çok kazandıran meslek grupları zamana bağlı olarak değişim göstermektedir. Son yıllarda insanlar online yaşam koçu taleplerinde bulunmaktadır. Sistemlerin online olarak verilmesi sayesinde hemen her yerden yaşam koçu ile iletişim kurulabilmesi sağlanmaktadır. Durum, özellikle salgın kapsamında pek çok insanın kurtarıcısı olarak addedilmiştir. Yaşam koçluğu sosyal hayatın da iş yaşamın da düzene girebilmesi adına önem arz etmektedir. Üstelik bu tür koçluklar kişilerin ihtiyaçlarına göre farklı yönlendirmeler alabilmelerine de olanak tanımaktadır.

Kariyer danışmanı önerileri yönlendirmeler arasında ilk akla gelenlerden biridir. Ne yazık ki artık üniversitelerden mezun olan binlerce öğrenci işsiz kalmaktadır. İşsiz kalmamak için kişilerin planlı ve programlı bir şekilde ilerlemeleri gerekmektedir. Kariyer danışmanlık hizmeti verenler bu alanda tüm yenilikleri ve gelişmeleri takip etmektedir. Bireyler danışmanlık hizmeti alarak kendilerine en uygun olan mesleği seçerek kariyer planlamalarına başlayabilmektedir.  

Öğrenci Koçu

Eğitim hayatında belli sınavlardan önce profesyonel destek almak önemlidir. Öğrenci koçu artık destek teminlerinde akla gelen ilk alanlardan biri olarak tanımlanmaktadır. Zira bu tür koçluklar sayesinde öğrenciler kendileri ile özel şekilde ilgilenildiğini hissedeceklerdir. Üstelik koçluk yapanlar alanlarında uzman sayılabilecek eğitmenlerden oluşmaktadır. Bu da öğrencilerin analizlerinin iyi bir şekilde yapılmasına ve eksikliklere odaklanılmasına imkân tanımaktadır. Bahsedilen adımların atılmasından sonra öğrencilerin başarıları okul hayatlarında da sınavlarda da otomatik bir şekilde yükselmektedir.

Yorumlar