Isıtma Sistemleri

 


İklimlendirme sistemleri gerek sıcak havalarda gerekse soğuk havalarda kullanılmaktadır. Özellikle son zamanlarda piyasaya sürülmüş olan klimalar sayesinde hem uygun fiyatlı hem de enerji tasarruflu sonuçlar elde edilebilmektedir. Isıtma sistemleri tercihlerinde farklı kıstasların dikkate alınması tavsiye edilmektedir. Burada bulunulan bölgedeki sıcaklık, maliyetler ve ekonomik durum en önemlilerinden biridir. Daikin fiyat performans bakımından kullanılan ve en çok memnun kalınan markalar sıralamasının başında yer almaktadır.

Daikin

Daikin VRV klima sistemlerinin giderek yaygınlaştığının altı çizilmektedir. Bu sistem sayesinde dış ünite bir adet ile sınırlandırılırken iç ünitede birden çok sistem birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebilmektedir. Böylece klima kullanıcıları hem daha rahat hem de kişisel alan konforunu sağlayarak hareket alanı oluşturmuş olmaktadır.

Isınma sistemlerinin tercihlerinde belli artılar da elde edilmiş olmaktadır. VRF klima sistemlerinin tercihi ile elde edilen artıların ilki tasarruftur. Klimalar ilk çıktıkları zamanlarda fatura bakımından ciddi neticeler oluşturmaları ile konuşulmuşlardır. Ancak günümüzde durum bu şekilde değerlendirilmemektedir. Zira sistemler A sınıfı enerji koruması ile çalışmaktadır. Böylece faturalar kabarmadan iklimlendirme sorunu çözümlenmiş olmaktadır. Klimaların garantili olarak verilmesi de yakalanan artılar arasında sayılabilmektedir. Tabi garantinin işlemesi açısından kurulum ya da tamir gibi adımların ancak yetkili servis tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Diğer türlü klimanın garanti şartlarının ihlal edilmesinin yanı sıra daha kısa süre içerisinde bozulmasına da neden olunabilmektedir.

Yorumlar