Su Yalıtımı Yöntemleri

 


Su yaşamın devamlılığı için ilk akla gelen formlardan biridir. Ancak bir yapının uzun soluklu şekilde kullanılması da suyun verdiği zararların önlenmesi ile sağlanabilmektedir. Bundan kaynaklı olarak yapılarda temelaltı su yalıtımı da diğer su yalıtım sistemleri de en önemli konu başlıklarından biri olarak kabul edilmektedir. Su yalıtımının olmadığı binalarda yıkıcı olarak değerlendirilen sonuçlar görülebilmektedir. Aynı şekilde yalıtımın olmaması demek binaların değerlerinin düşmesinin temel nedenlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

İzomas bünyesinde su yalıtımında kullanılacak farklı materyallerin temin edilmesi mümkündür. Materyaller pek bilinmemesine karşın teknolojik sistemlerin ilerlemesinden sonra çeşitlilik kazanmıştır. Yapılarla alakalar olan mühendisler olsun mimarlar olsun materyal tercihlerinde fiyat performansa bakmaktadır. Aynı şekilde binanın nerede olduğu da materyal tercihinin önemli kıstaslarından biridir. Özellikle iklime göre tercih edilen izolasyon ürünleri yapıların ömürlerini maksimize etmektedir.

Membran

Ülkemizde su yalıtımı denince akla gelen ürünlerin ilki membran olarak değerlendirilmektedir. Bu ürünün uygulaması çok kolaydır. Uzun soluklu olarak da bilinen ürün temin bakımından da herhangi bir sıkıntı çıkarmamaktadır. Özellikle çatıların korunaklı hale getirilmesi için değerlendirilmektedir. Ürün sadece sudan korunmak istenen yerin altına değil üstüne de uygulanabilmektedir. Böylece izolasyon yapılan bölge sudan uzun seneler korunmuş olmaktadır. Membran tek bir ürün olmasına karşın kalınlık ve işleme gibi özellikler bakımından kendi içinde bölümlere ayrıldığından derecesinde değişimler görmek mümkündür.

Yorumlar