Muhabbet Kuşu Bakımı

 


Muhabbet kuşları gerek renkleri ile gerek oyunları ile sahiplerini kısa süre içerisinde kendine bağlamaktadır. Özellikle konuşma konusunda yetkin olan bu kuşlar kısa süre içerisinde kendilerini geliştirmektedir. Muhabbet kuşu bakımı zor da olmadığı için hemen her evde gerçekleştirilebilmektedir. Ancak mutlu bir kuş sahibi olmak isteyenlerin beslenme ve temizlik konularına dikkat etmeleri gerekmektedir. Muhabbet kuşları özellikle sıcak havalarda banyo yapmayı çok sevmektedir. Bunun için kuşlar için özel havuzlar oluşturmak onları mutlu edecektir.

Muhabbet kuşu bakanların bir kısmı zaman içerisinde sultan papağanına merak salmaktadır. Sultan papağan bakımı konusunun muhabbet kuşu ile benzer olması bu durumun ana nedenidir. Üstelik genel papağanlara göre küçük olmasına karşın çok güzel renkleri olan bu papağan kelime öğrenimi konusunda da yeteneklidir. Sultan papağanının bakımından tırnakların kesilmesi ve gaga taşı kullanımı önemlidir.

Scottish Fold Bakımı

Kuşların yanı sıra evlerinde kedileri tercih edenlerin sayısı da çok fazladır. Scottish Fold bakımı zor olmamasının yanı sıra görünüm itibari ile de sevilen kedi ırklarının başında gelmektedir. Yavru iken alınan bu tür kedilerin bakımlarında özel mamalar tercih edilmelidir. Bir mamanın pahalı olması kediye yaraması ya da kedinin mamayı sevecek olması manasına gelmemektedir. Bundan kaynaklı olarak kedilerin sahiplerinin mamalar konusunda kedilerini gözlemlemeleri önemlidir. Aynı şekilde kedilerin kumlarının temizlenmesi ve onlarla özel oyunlar oynanması da bakımda mühimdir.

Yorumlar