Gayrimenkul Avukatı

 


Gayrimenkul sahipleri belli sorunlar yaşayabilmektedir. Sorunlar özel kişiler ile olduğu gibi kamu kurum ve kişileri ile de yaşanabilmektedir. Karşı tarafın kim olduğu fark etmeksizin bireylerin sorun çözümü için haklarını hukuki olarak aramaları önerilmektedir. Kamulaştırmasız el atma durumunun meydana gelmesi de bireylerin hukuki alanda haklarını aramalarını gerektiren konuların başında bulunmaktadır. Sürecin yasal ve haklı olarak ilerleyebilmesi için sadece zamanaşımı süreçlerine göre hareket edilmesi ve bir uzmandan destek alınması önemlidir.

Gayrimenkul avukatı ya da avukatlık büroları taşınmazlar üzerinde meydana gelen veyahut gelebilecek olan sorunların takibini gerçekleştirmektedir. Bu tür hukuk bürolarında aynı zamanda miras hukuku alanında hizmet sunumları da yapılmaktadır. Zira ülkemizde pek çok miras gayrimenkul üzerinden kalmaktadır. Böylelikle alanlarında uzman hale gelmiş olan avukatlar müvekkillerinin haklarını aktif bir şekilde koruma şansı elde etmiş olmaktadır.

Ortaklığın Giderilmesi Hakkında

Miras kalan gayrimenkuller özellikle kalabalık olan ailelerde birde çok kişinin kullanımı sorununu gündeme getirmektedir. Taşınmazın tekli kullanımının sağlanabilmesi için ise izale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılması lazımdır. Miras hukukunun önemli davalarından biri olan bu davada sorunu çözümü için alternatif yöntemler izlenmektedir. En kestirme yöntemler arasında ise karşılıklı olarak anlaşma sağlanması yer almaktadır. Ancak her zaman anlaşma sağlanamamaktadır. Bundan kaynaklı olarak avukatlar, müvekkillerinin hak kaybı yaşamaması adına durdurma kararı aldırmadan dava açımına kadar farklı yollara başvurabilmektedir.

Yorumlar