Eleks Yangın

 


Eleks Yangın ve Güvenlik Sistemleri yapıların bu alanda yaşamaları muhtemel olan sorunların önüne öncesinden geçmektedir. Bu sayede olası güvenlik eksikliklerine karşı da yangınlara karşı da önlem alınmış olmaktadır. Yapının bir konut ya da fabrika olması kullanılacak olan ürünlerin değişim göstermesine neden olmaktadır. Bundan kaynaklı olarak ürün tercihlerinde ilk olarak yapı özellikleri değerlendirme altına alınmaktadır.

Detektörler ya da paneller yangınların erkenden öğrenilmesinde en etkili silahlardan biri olarak kendilerini öne çıkarmaktadır. Ziton ZP2 gelişmiş özellikleri sayesinde son yıllarda bu manada en çok kullanılanlardan biridir. Sistem sadece yapılarda yangın olup olmadığının öğrenilmesi bakımından çalışmamaktadır. Yangının hangi bölgede olduğu gibi detaylar da kurulum neticesinde elde edilebilmektedir. Bu da otomatik olarak müdahale edilecek alanın nokta atışı şeklinde belirlenebilmesi ve olası zararların minimuma indirilmesi manasına gelmektedir.

Yangın Algılamada Periyodik Bakım Nasıl Olmalı?

Yangınların algılanabilmesi için belli sistemlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Bu sayede binalar ve yapıların kullanım ömürleri ya da zarar oranları minimumlara çekilmektedir. Fakat alarm sistemlerinin kurulması demek bakımlarının yapılmasına gerek olmaması demek değildir. Yangın algılama periyodik bakım yapılmadan garantili şekilde kullanım avantajı vermeyecektir. Ürünlerin bakımlarının değişen zamanlarda muhakkak yetkililer tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Her modelde süreç değişik şekilde işlemektedir. Bundan kaynaklı olarak ilk kurulum sırasında yetkililer bakım zamanları ve şekilleri konusunda da yapı sahiplerini bilgilendirmektedir. 

Yorumlar