Sistre Cila Nedir?

 


Sistre cila, parke bakım işlemlerine verilen genel isim olmaktadır. Sistre cila zarar görmüş, yıpranmış, çizilmiş olan çeşitli parkeler üzerine gerçekleştirilmektedir. Sistre cila işlemi gerçekleştirilirken özel ürünler ve cihazların kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan işlem zemine daha fazla zarar verebilmektedir. Sistre cila işlemi parke zeminler üzerinde yer alan yıpranmaların giderilmesini sağlarken hem de çok daha güzel bir görünüm elde edilmesini sağlayabilmektedir. İşlemin gerçekleştirilebilmesi için sistre cila ustası gerekmektedir. Bunun nedeni ise işlem gerçekleştirilirken özenli ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Sistre cila fiyat bakımından işlemin uygulanacağı alanın boyutuna ve kullanılacak olan malzemenin miktarına göre farklılık gösterebilmektedir.

Sistre Cila Nasıl Yapılır?

Sistre cila işlemi çok zahmetli ve maliyetli bir işlem olmaktadır. fakat alanında uzman bir usta tarafından gerçekleştirildiği taktirde maliyet ve yapılan sistre cila işlemi çok düşük maliyetlerde ve çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. Sistre cila işlemi gerçekleştirilirken işlemler adım adım ve tecrübeli bir kişi tarafından gerçekleştirilmelidir. Sistre cila işleminin adımları şu şekilde yer almaktadır.

·        Sistre cila işlemi yapılırken önce işlem gerçekleştirilecek zemin temizlenmektedir.

·        Sonrasında işlem için parkeler sistre cila zımparası ile zımparalanmalıdır.

·        Zımpara işlemi gerçekleştirildikten sonra parkelerin arasında yer alan boşluklar parke macunu ile kapatılmalıdır.

·        Kapatılan boşluklar kuruduktan sonra zeminin sistre cila makinesi ile tekrardan zımparalanması gerekmektedir.

·        Zımpara işlemi gerçekleştirildikten sonra sistre cila işlemi gerçekleştirilmektedir.

Yorumlar