Liseye Giriş Sınavına Nasıl Hazırlanılmalıdır?

 


Lise yılları öğrencilerin hayatlarını hangi alanlarda devam ettirmek istediklerini belirledikleri bir dönem olmaktadır. Bu yüzden öğrenciler hayalini kurdukları liselere gidebilmek için yoğun bir şekilde ders çalışmaktadırlar. Dersler sayısal, sözel ve eşit ağırlık olarak 3 gruba ayrıldığı için lise sınavına hazırlanan öğrenciler kendi ilgi alanları olan gruba yoğunlaşarak ders çalıştıklarında çok daha fazla başarılı olabilmektedirler. Bu nedenden dolayı öğrenciler sınav müfredatına yoğunlaşarak ders çalışmaktadırlar

Sınav müfredatı 8 sınıf ders müfredatı baz alınarak belirlendiği için sınava hazırlanan öğrencilerin 8. Sınıf test çözümleri üzerinden ders çalışmaları hem okullarının aksamamasına hem de lise sınavına hazırlanmalarına yardımcı olabilmektedir.

Lise Sınavına Hazırlanırken Nelere Dikkat Edebilmelidir?

Sınava hazırlanma sürece özel bir süreç olmaktadır. Bu yüzden öğrencilerin bu süreçte yoğun ve verimli bir şekilde hazırlanmaları gerekmektedir. Öğrencilerin dikkat etmeleri gereken konulardan bir tanesi ise seçmek istedikleri bölüm üzerine yoğunlaşarak ders çalışmaları olmasıdır. Örnek olarak sözel alanda ilerlemek isteyen bir öğrencinin Türkçe test çözümlerine yoğunlaşması Türkçe sorularında çok daha fazla başarılı olmasını sağlayan faktörler arasında yer almasını sağlayabilmektedir.

Sözel alanda ilerlemek isteyen öğrencilerin sosyal gibi alanlarda da başarılı olmaları gerekmektedir. İngilizce test çözümleri yaparak sözel puanlarının artış göstermesini sağlayabilirler. Sınav müfredatı sekizinci sınıf müfredatı ile doğru orantılı olduğu için öğrencilerin okul derslerine odaklanarak aynı zamanda sınava hazırlanmaları da mümkün olabilmektedir.

Yorumlar