İlk olarak bilinmesi gereken etin yumuşaklığı ile yağ
oranının doğru orantılı olması gereklidir. Yağ oranı arttıkça etin yumuşaklığı
artmaktadır. Kuru bir et çeşidi yemek istemiyor iseniz etiniz en az bir parmak
kalınlığında kesinlikle olmamalıdır. Et yemeği tarifi denilince
akla ilk gelen nasıl piştiğidir. Et yemekleri tarifleri için
birbirinden farklı tarifler bulunmaktadır.
Eğer etinizin boyutu 5 cm’den kalın ise daha iyi pişmesi için üzerini
bıçak ile kesikler atmanızı önerebiliriz. Pişirme işlemine geçmeden önce de bir
süre oda sıcaklığında sakladığınız etiniz daha kolay pişer ve daha lezzetli
olabilir. Eti pişirme yöntemleri arasında ızgara seçeneğini tercih ettiğiniz de
ise etin fazla yağını da dışarı atmasını sağlarsınız. Böylelikle diyet
yapıyorsanız daha sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi de hızlandıracaktır. Etinizi
üzerine yerleştirmeden önce de ızgarayı iyice ısıtmanız gerekmektedir.
Lezzetli Et Pişirme Teknikleri
Genel olarak ülkemizde Gaziantep yemekleri
doğrultusunda tercih edilen et besini herkes tarafından sevilerek
yenilmektedir. Daha lezzetli et yapmak
için marine etmeniz gerekmektedir. Marine edilen etler hem daha lezzetli hem
daha yumuşak olacaktır. Basit marine işlemi için gerekli malzemeler zeytinyağı,
tuz ve biberdir. Marine ayrıca etinize lezzet katma harici sizleri gereksiz
kalorilerden de koruyacaktır. Kuyruk yağı kullanmamalısınız. Tereyağında
kavurmamalısınız. Kızartma yapmamalısınız. Yüksek ateşte kesinlikle
pişirmemelisiniz. Böylece bu yöntemlerle eti pişirdiğinizde oldukça lezzetli
yemekler ortaya çıkmaktadır.
Yorumlar
Yorum Gönder