Besin Takviyeleri


Protein tozu, yağ yakıcı, lekarnitin gibi besin takviyeleri sporcuların en önemli besin takviyeleri arasında yer almaktadır. Bu tür besin takviyeleri spor yapan insanların bünyelerini destekleyen ürünler olamktadır. Protein tozu kişinin gün içerisinde besinlerden temin edemediği protein ihtiyacını karşılamasını sağlayabilen bir gıda takviyesi olmaktadır.

Sporcular yapmış oldukları spor aktiviteleri ile çok fazla enerji kaybettikleri için bu enerjiyi kazanabilemek için gıda takviyelerine ihtiyaç duyabilmektedirler. Bu enerjiyi gıdalardan almak çok daha zor ve uzun zaman gerektirdiği için protein tozu gibi gıda takviyeleri sporcuların en önemli yardımcıları olmaktadır. Gıda takviyeleri besinlerin içerisinde bulunan protein ve vitamin oranlarını doğrudan temin edebilmektedir.

Protein Tozu Nasıl Yapılır?

Protein tozu tamamen doğal bir gıda takviyesi olmaktadır. Birçok insan gıda takviyesi gibi ürünlerin zararlı olduğunu düşünmektedirler. Fakat Protein tozu peynir alt suyundan elde edilen tamamen doğal olan bir ürün olmaktadır. Protein tozu markaları peynir fabrikalarının üretmiş oduğu peynirlerin alt suyunu işleyerek protein tozunu üretmektedirler. Çeşitli aşamalardan geçerek hazırlanan protein tozu, yağ yakıcı, lekarnitin gibi gıda takviyeleri zararlı olmasının aksine sağlıklı takviye gıdaları olmaktadır.

Birçok marka ve içeriği farklı olan protein tozu modeli bulunabilmektedir. Bu protein tozu markalarının fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Fakat genel olarak üretilişleri ve içerikleri hemen hemen aynı olmaktadır. Genellikle sporcuların kullanmış olduğu bu gıda takviyelerini demir eksikliği, vitamin eksikliğ gibi sağlık sorunları yaşayan insanlarda kullanabilmektedir.

Yorumlar